Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (www.dimopolis.gr)  με τη μορφή της σύμπραξης οργανώσεων συνειδητών πολιτών της Κοινωνίας των Πολιτών δημιουργήθηκε, πριν από τις Ευρωεκλογές του 2009. Τη γέννησή του οφείλει σε δύο οργανώσεις, την «Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία Άμεση Δημοκρατία», που συμμετείχε και το 2004 και το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (ΕΑΡ),  που συναντήθηκαν για την έκφραση του οράματος της πραγματικής άμεσης δημοκρατίας στους Έλληνες.

Οι κυριότερες δράσεις του ΕΚΑΔ μετά το 2009 και μέχρι σήμερα είναι οι ακόλουθες:

  • Συμμετοχή στο Παγκόσμιο φόρουμ για την Άμεση Δημοκρατία, το 2010 στο Σαν Φρανσίσκο με εισήγηση του εκπροσώπου και δικηγόρου Γιώργου Κόκκα.
  • Τεκμηριωμένη πρόταση τον Ιούνιο του 2010 για το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας με τη διαδικασία της Εθνοσυνέλευσης που θα κυρώσει το Σύνταγμα των πολιτών, με αφορμή την εξαγγελία του πρώτου Μνημονίου.
  • Διοργάνωση την 25η Μαρτίου 2011 της εκδήλωσης (με μορφή δημωδίας), «Νέα Ηλιαία», που καταδίκασε σε τρεις ποινές μετά από συγκροτημένη διαδικασία, τους 172 Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υπερψήφισαν το πρώτο Μνημόνιο (www.heliaia.gr).
  • Πρωτοβουλία για την ένωση των αντιμνημονιακών κινημάτων των πλατειών στα Γ΄ Κλεισθένεια (Σεπτέμβριος 2011) με τη δημιουργία στη Θεσσαλονίκη της Συσπείρωσης για τη Δημοκρατία από ένωση κινημάτων.
  • Ίδρυση στις 11/11/’11 του Δημοβουλίου Πολιτών, του πρώτου Εναλλακτικού Κοινοβουλίου Πολιτών, που έχει σαν στόχο τον κοινωνικό έλεγχο και την προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών των πολιτών (www.dimovoulio.gr).
  • Δημοκρατικός ακτιβισμός του συντονιστή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας από τα θεωρεία της Βουλής κατά τη διάρκεια ψήφισης της δανειακής Σύμβασης (Δεύτερο Μνημόνιο) στις 13 Φεβρουαρίου 2012.
  • Δικαστικός αγώνας του ΕΚΑΔ ενάντια στην είσπραξη του φόρου ακίνητης περιουσίας «χαράτσι» από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και δικαίωση αυτού στο Πρωτοδικείο, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση του κινήματος και για τις αναιρέσεις στον Άρειο Πάγο.
  • Προσφυγή στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης κατάργησης της ΕΡΤ των παράνομων κατά των αποφάσεων για την ΕΡΤ από τον πρώην δικηγόρο της ΕΡΤ Α.Ε. και συντονιστή του ΕΚΑΔ, Γιώργο Κόκκα.

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας πρωτοστατεί και διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο (15 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας) από το 2009 τις γιορτές Άμεσης Δημοκρατίας «Κλεισθένεια» προς τιμή των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων του Κλεισθένη.

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο