Όλοι μας περιμέναμε το νομοθέτημα για την ΕΡΤ. Όχι μόνο για την τύχη μιας δημόσιου ενδιαφέροντος εταιρίας με μοναδικό ρόλο στην έγκυρη ενημέρωση, στην ποιοτική ψυχαγωγία και κυρίως στην «δια βίου» επιμόρφωση των Ελλήνων. Αλλά και για να διαπιστώσουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εννοεί την αξιοπρέπεια ως υποχρέωση με περιεχόμενη αξία και όχι ως πρόφαση.

Το νομικό κατασκεύασμα που κατατέθηκε στην Βουλή, με τροποποιήσεις στη βάση όχι του ιδρυτικού Νόμου της ΕΡΤ Α.Ε. , αλλά του Νόμου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., που επιβλήθηκε από αναξιοπρεπείς και ιταμές πολιτικές και προσωπικότητες, μόνο αξιοπρέπεια δεν κομίζει στην εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού της 25ης Ιανουαρίου 2015. Αυτό που γίνεται με το επιχειρούμενο νέο νομοθετικό έκτρωμα αποτελεί μια κολυμβήθρα για ξεπλυθούν ανομίες και εγκλήματα που θεμελιώθηκαν με μια πραξικοπηματική και αήθη ενέργεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 10ης Ιουνίου 2013, που ουδέποτε κύρωσε η Βουλή των Ελλήνων και όσων συναφών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) την ακολούθησαν για να καταργήσουν την ΕΡΤ Α.Ε.. Μετά το μαύρο στην οθόνη της τηλεόρασης έρχεται μια κυβέρνηση -«ευαγγελιστής» της αξιοπρέπειας να ρίξει μαύρο στις ελπίδες μας ότι κάποιοι εννοούν και επιθυμούν να υπερασπιστούν αξίες και ιδανικά.

Το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας», που από την πρώτη στιγμή της δήθεν κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε. την υπερασπίστηκε δικαστικά και πολιτικά παντοιοτρόπως, ζητά από την Κυβέρνηση που βασίστηκε η εκλογή της καθοριστικά από την προεκλογική στάση των δύο κομμάτων που την συναπαρτίζουν στο ζήτημα της παράνομης κατάργησης της ΕΡΤ (και συνεργάστηκε μαζί τους, στις Ευρωεκλογές με «Αν.Ελ.» και στις Εθνικές εκλογές με «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»- www.dimopolis.gr) να πάρει μια Αξιοπρεπή θέση. Να προλάβει τις αναπόφευκτες συγκρούσεις των εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, της Δημόσιας Τηλεόρασης και της ΕΡΤ Α.Ε. που σε λίγες μέρες θα κληθούν να συνεργαστούν με όλες τις τραυματικές μεταξύ τους σχέσεις των 22 μηνών που μεσολάβησαν και όλοι κρίθηκαν για τις ορθές ή ερμαφρόδιτες στάσεις τους, αποκαθιστώντας την νομιμότητα. Οφείλει να ακυρώσει στην Πράξη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες τις παράνομες ΚΥΑ. Οφείλει να αποκαλύψει τα εγκλήματα και τους αυτουργούς. Οφείλετε να βελτιώσει και όχι να ευνουχίσει την ΕΡΤ.

Μια ευκαιρία δίνεται με την δυνατότητα της ζητηθείσας ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ νέας ΕΡΤ Α.Ε.. Το ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ στα πλαίσια της ήδη τετραετούς λειτουργίας του εκπόνησε προφητικά σχέδιο Νόμου, το οποίο είχε κατατεθεί στις 16/7/2013 στο γραφείο του τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, πριν από την επιψήφιση του νόμου για την ΝΕΡΙΤ Α.Ε., βασισμένο στο τότε νομοσχέδιο περί ΝΕΡΙΤ Α.Ε., δηλαδή ακριβώς όπως συμβαίνει και με το σημερινό νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ Α.Ε., που μεταξύ άλλων προέβλεπε και τον θεσμοθετημένο Κοινωνικό Έλεγχο από τους 10.000.000 Έλληνες Τηλεθεατές και Ακροατές, πραγματικούς μετόχους της ΕΡΤ Α.Ε. που την πληρώνουν κάθε μήνα με την εισφορά τους. Εξαιτίας και αυτής της διορατικής του συμβολής νομίζουμε ότι θα βοηθήσει εποικοδομητικά η ακρόαση εκπροσώπου του, που προς το παρόν αντιδημοκρατικά το αρνούνται οι αρμόδιοι βουλευτές, αποφεύγοντας άκριτα μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναγνωριστεί η πλάνη του Νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και για να επαναφέρουμε την δικαιοσύνη, την διαφάνεια, την νομιμότητα, την εργατικότητα, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια, ώστε όλοι να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τη νέα κυβερνητική πολιτική.

Ειδάλλως θα αποδειχτεί, ότι όλα τα άλλα για δήθεν επαναφορά και αποκατάσταση της ΕΡΤ Α.Ε. είναι απλώς ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ!

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο