ekad_istoriko panw

Το πανώ αυτό καταστράφηκε από τα ΜΑΤ
στην Πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι 2011
και αποτελούσε το σημείο αναφοράς μας
στις πλατείες των Αγανακτισμένων!

(https://www.youtube.com/watch?v=CGC2FnR4ABg&feature=youtu.be)

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας είναι αυτό που εδώ και σχεδόν δύο 10ετίες αγωνίζεται με την ανελλιπή και δυναμική παρουσία του για το θεσμό του Δημοψηφίσματος ως ξεχωριστό μεταξύ πολλών άλλων εργαλείο Αμεσοδημοκρατικής λήψης αποφάσεων των Πολιτών κάθε κράτους ή αυτοδιοικητικών μονάδων για το μέλλον τους.

Αδιαμφισβήτητα η αποδοχή με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων της 28ης Ιουνίου 2015 για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Κυριακή 5η Ιουλίου 2015, ώστε να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση από τους Πολίτες για τη συνέχεια ή όχι της γενοκτόνας μνημονιακής πολιτικής δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό την προ 4ετίας σαφέστατα εκφρασμένη πρότασή μας για τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ως μόνης διεξόδου απαλλαγής μας από το πρώτο μέχρι τότε μνημόνιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κλ.

Κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο Δημοψήφισμα αυτό σε συγκυρίες οι οποίες στη νεώτερη ιστορία μας πρώτη φορά συμβαίνουν καθώς έδωσαν στον κάθε πρώην κομματικό ψηφοφόρο το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση να αρθεί στο επίπεδο του υπεύθυνου Πολίτη και να ψηφίσει για πρώτη φόρα ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και σε μια μακρά περίοδο όπου «…δημοκρατία σήμερα πραγματικά δεν υπάρχει πουθενά…υπάρχουν το πολύ φιλελεύθερες ολιγαρχίες…» (Κορνήλιος Καστοριάδης, 1989, Βόλος).

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας είναι αυτό που έδειξε και συνεχίζει την ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ (ΑΜΕΣΗ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δημιουργώντας την 11/11/11 το «Δημοβούλιο Πολιτών», που οριοθέτησε τον οδικό χάρτη εφαρμογών της (Άμεσης) Δημοκρατίας στη χώρα μας (www.dimovoulio.gr) μεταξύ πολλών άλλων συναφών και σημαντικών του δράσεων, όπως αυτή που εξέφρασε ο ακτιβισμός του εκπροσώπου του δικηγόρου Γιώργου Λ. Κόκκα μέσα στην ίδια τη Βουλή τα χαράματα της 13ης Φεβρουαρίου 2012, κατά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου από την τότε Κυβέρνηση Παπαδήμου (https://www.dimopolis.gr/demactiv-vouli-12022011/), τη δημιουργία του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ (ΑΜΕΣΗΣ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ το 2013 με κεντρικό διδάσκοντα τον Νομικό, Συγγραφέα και πρώην βουλευτή Ιωάννη Καρακώστα (https://www.dimopolis.gr/sxoleio-amesis-dimokratias-enarxi/) αλλά και άλλες εξίσου πρωτοπόρες δράσεις και ενέργειες, που κορυφώθηκαν με την παρέμβασή μας υπέρ του κύρους του πρόσφατου Δημοψηφίσματος, που μεταξύ άλλων δέχτηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας απορρίπτοντας αντίθετη αίτηση ακύρωσης αυτού.

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας δικαιώθηκε, δικαιώνεται και θα δικαιώνεται, αλλά δεν θριαμβολογεί. Συνεχίζει επίπονα να προβληματίζεται και να διερευνά τρόπους επίλυσης σωρευμένων προβλημάτων του παρελθόντος και έκφρασης λύσεων για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας θα προτιμούσε το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 να είχε εξαγγελθεί και διενεργηθεί πολύ νωρίτερα και ιδίως πριν από το πρώτο μνημόνιο, καθότι πιστεύουμε πως τέτοια σημαντικά Δημοψηφίσματα που καθορίζουν τύχες παρουσών και μελλοντικών γενεών, θα πρέπει να ορίζονται με νηφαλιότητα και σχεδιασμό, ώστε οι Πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται σωστά για τις αποφάσεις που καλούνται να λάβουν. Υπό το κράτος πολιτικο-οικονομικών αδιεξόδων της τελευταίας στιγμής (εκούσια ή ακούσια), Ελέγχων Διακίνησης Κεφαλαίου από τις Τράπεζες και φόβων ή φοβιών για Grexit/χρεωκοπία, οι Πολίτες κινδυνεύουν να χειραγωγηθούν και να αποφασίζουν με πανικό, επηρεάζονται από την συγκυριακή ημιμάθεια δήθεν επαϊόντων και ενημερώνονται κυρίως μέσω καθοδηγούμενης ή μη παραπληροφόρησης. Παρόλα αυτά χτες οι Έλληνες Πολίτες ανταποκρίθηκαν με αποφασιστικότητα και έδωσαν ξεκάθαρα το μήνυμα της ώριμης βούλησής τους τόσο στο Εσωτερικό, όσο και στο Εξωτερικό, ως γνήσιοι Ευρωπαίοι Πολίτες, δείχνοντας, όπως αρμόζει στην ιστορία μας, τον δρόμο της Δημοκρατίας μέσα στην Ευρώπη των Πολιτών (και όχι των ολίγων) της ελευθερίας και της ισότητας στους Πολίτες της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου.

Μέσα στη δίνη των τρεχουσών σημαντικών πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων αναδεικνύουμε αυτό το ιστορικό καταπίστευμα, που αμέσως προκάλεσε αλυσίδα παράπλευρων πολιτικών συνεπειών, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως ο σχεδιασμός, η διενέργεια και οι αποφάσεις των μελλοντικών αναγκαία συχνών Δημοψηφισμάτων πρέπει να αποτελούν βάση για ανάδειξη της ταυτότητας κάθε λαού και των αναγκών του για προγραμματισμένη και ξεκάθαρη πολιτική σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, αποφεύγοντας λύσεις εσχάτης ανάγκης και μετακύλισης του βάρους ευθύνης αποτυχίας πολιτικών ενεργειών (πχ διαπραγματεύσεων). Αποτελεί αναγκαία και ικανή προϋπόθεση δυναμικών πολιτικών και κυρίως ομοψυχίας.

Επειδή το να διαφυλάξεις κάτι είναι πιο δύσκολο από το να το αποκτήσεις, το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας βρίσκεται όπως πάντοτε σε επαυξημένη εγρήγορση. Ξεκινά άμεσα, συμμετέχοντας παράλληλα και σε οποιαδήποτε προς το σκοπό αυτό αξιέπαινη πρωτοβουλία, συναντήσεις κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ώρα 20:00 στο καφέ «ΑΓΚΥΡΑ» ( Σόλωνος 101) για εστιασμένες πλέον δράσεις του μετά την τόσο θετική βιωματική σχέση των σύγχρονων Ελλήνων Πολιτών με το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και τις λυτρωτικές συνέπειες που ήδη απέδειξε ότι προκαλεί, ως κορυφαίος Θεσμός Άμεσης Δημοκρατίας!

Η φωνή της (Άμεσης) Δημοκρατίας δεν αποτελεί μόνο εθνική επιταγή. Αποτελεί επιταγή όλων των Πολιτών εντός και εκτός Ευρώπης (Παγκόσμιο Φόρουμ 2010 για την Άμεση Δημοκρατία: https://www.youtube.com/watch?v=Om0zn0y0WF0). Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, που είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας έχει διαδραστική διεθνή παρουσία εδώ και 15 χρόνια (αίτημα για Πανευρωπαϊκό Δημοψήφισμα προς τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Α. Παπανδρέου για το Ευρωσύνταγμα το 2004 https://www.youtube.com/watch?v=AZU3mIafdy0). Στα πλαίσια αυτής της διεθνούς συμμετοχής, Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας αναλαμβάνει και φέτος τη διοργάνωση των Έβδομων Κλεισθενείων 2015 σε διεθνές επίπεδο τα οποία θα γίνουν 15-20 Σεμπτεμβρίου 2015 με κεντρικό θέμα της εκδήλωσης «Η σημασία και η δυναμική του Ελληνικού Δημοψηφίσματος της 5/7/2015 διεθνώς».

Μη λησμονούμε πως το μέλλον τόσο της χώρας μας όσο και των χωρών όλων των συνανθρώπων μας βρίσκεται στα χέρια μας, στα χέρια των ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ αυτού του Πλανήτη.

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο