«Έτσι όπως ο τουρκικός νόμος Varlik Vergisi επεχείρησε τον αφανισμό των ελληνικών, αρμενικών και εβραϊκών κοινοτήτων της Κωνσταντινούπολης, στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα σημερινά χαράτσια λαφυραγωγούν τα επενδυτικά αποθέματα του ελληνικού λαού, εκμηδενίζοντας έτσι οποιαδήποτε πιθανότητα ενδογενούς ανάπτυξης.»

Με αυτό τα λόγια, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μ. Χατζηστεργίου, στην εφημερίδα «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»  (ΈΚΔΟΣΗ 26-27 Απριλίου 2014) μας δίνει ξεκάθαρα να καταλάβουμε που μας οδηγούν οι κυβερνήσεις των μνημονίων με τα ολοένα αυξανόμενα χαράτσια στις ιδιοκτησίες των Ελλήνων Πολιτών.  Και για να μην υπάρξει καμμιά δικαιολογία από τους κυβερνώντες συμπληρώνει: «Οποιαδήποτε απόπειρα να δικαιολογηθούν τα χαράτσια με ρητορείες περί «ευρωπαϊκής σύγκλισης» (π.χ. μα, ο φόρος κατοχής ακινήτου ισχύει για όλη την Ευρώπη) είναι –από σκοπιμότητα ή άγνοια, τι είναι ποιο επικίνδυνο;- παραπλανητική, πολύ περισσότερο όταν συνδυάζεται με μια αίσθηση αμαρτίας (π.χ. η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης και αυτή η τεράστια διασπορά της ιδιοκτησίας ακινήτων εμποδίζει την έλευση ξένων επενδυτών!). Αποκρύπτεται ότι ο φόρος κατοχής στην Ευρώπη είναι ανταποδοτικός και δεν επιβάλλεται δίκην ασιατικής δεσποτείας, καθώς και ότι το ζήτημα της ιδιοκτησίας είναι μια από τις ανέγγιχτες ιερές αγελάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπόκειται σε κοινή κοινοτική νομοθεσία. Έχει π.χ. κάποια ομοιότητα το αγγλικό σύστημα με το ελληνικό;».

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των πατεράδων και των παππούδων μας που με τόσες στερήσεις , θυσίες,  κόπους κατάφεραν να βάλουν την οικογένειά  τους κάτω από ένα κεραμίδι. Και ενώ ο προσανατολισμός της κοινωνίας μας ήταν όλοι να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι ξαφνικά οι Τρόϊκα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσαν τις εντολές τους: καταστρέψτε την ιδιοκτησία των ελλήνων. Και οι υποτακτικοί τους εδώ ξεκίνησαν την εφαρμογή των εντολών τους.

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας από την αρχή αυτού του φαινομένου πήρε θέση ενάντια στην προσπάθεια καταλήστευσης του έλληνα ιδιοκτήτη. Ο συντονιστής του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας κος Γιώργος Κόκκας πολλές φορές έχει επισημάνει τους κινδύνους που έχει αυτή η εφαρμογή των νόμων με τα χαράτσια για την συνοχή της κοινωνίας.

Τώρα σαν υποψήφιος Ευρωβουλευτής, συμμετέχοντας στον συνδυασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δήλωσε ότι δεσμεύεται για δύο πράγματα:

  • Α) Να αγωνιστεί μέσα από την Ευρωβουλή για τα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών και την κατάργηση του χαρατσιού και
  • Β) Να αναλάβει την υπεράσπιση και συντονισμό των θιγομένων και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση ώστε να μην έχουν περαιτέρω οικονομικές επιβαρύνσεις και να γίνει προσπάθεια με την συμμετοχή πολλών θιγομένων για δικαίωση και οριστική αναστολή αυτού του φόρου.

Προς τούτο καλεί όλους τους θιγομένους σε επικοινωνία :
Τηλ.: 210-3648300
email:
ekad@dimopolis.gr

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο