Αγαπητοί Δημοβουλευτές,

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας προσκαλούμε στην τακτική Ολομέλεια του Δημοβουλίου Πολιτών στις 28 Μαρτίου 2014 και ώρες 18:30 – 21:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παπάγου – Χολαργού, (στάση Μετρό Εθνική Άμυνα, στη γωνία των λεωφόρων Κύπρου και Βενιζέλου).

Παρακαλείστε να είστε όλοι παρόντες επειδή η διαδικασία αυτή κορυφώνει την ύψιστη λειτουργία του Δημοβουλίου Πολιτών από τη γέννησή του, δηλαδή να επιτελέσει τον ρόλο της αρχαίας Βουλής των 500 (προβουλεύματα) προς την Εκκλησία του Δήμου (σύγχρονο Δημοβούλιο προς προτεινόμενα Δημοψηφίσματα της 18/05/2014 του Ελληνικού Λαού).

Συγκεκριμένα, η ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας αφορά: α) στην κύρωση ή όχι των αποφάσεων και αποτελεσμάτων της διημερίδας, «Συνέλευση για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με Άμεση Δημοκρατία» (που πραγματοποιήθηκε περιεκτικά στις 22 και 23 Μαρτίου 2014 στον ίδιο χώρο), β) στην έγκριση και κύρωση κειμένου του πενταπλού Δημοψηφίσματος της 18ης Μαΐου 2014, όπως προέκυψε από τις διαδικασίες και εργασίες αυτής της Συνέλευσης, (όπως πιο κάτω παρατίθεται) και γ) Ψηφίσματα:

 1. Για λειτουργία της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου, που πρότεινε το 2004 το εκλογικό σχήμα των τότε Ευρωεκλογών Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία – Άμεση Δημοκρατία, με τρόπο συγκρότησης ανάλογο προς το Δημοβούλιο Πολιτών μετά τις Ευρωεκλογές του 2014.
 2. Για να μην ισχύσει η προτεινόμενη από τον Πρωθυπουργό στην επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος Επαναλειτουργία της Γερουσίας στο Ελληνικό Πολίτευμα, αλλά η αντικατάσταση του θεσμού αυτού από το Δημοβούλιο Πολιτών.

______________________________________________________________

Κείμενο Δημοψηφίσματος:

Τα προτεινόμενα θέματα για το δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου είναι τα εξής:

 1. Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.
  Ναι X
  Όχι X
 2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια.
  Ναι X
  Όχι X
 3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή.
  Ναι X
  Όχι X
 4. Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες.
  Ναι X
  Όχι X
 5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής τους.
  Ναι X
  Όχι X

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Γιατί το μέλλον της χώρας μας είναι στα χέρια μας!

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο