kokkas-lafazanis-08-15 ekad-lae-iskra-230815

Το μεσημέρι της Κυριακής 23ης Αυγούστου έγινε στη Βουλή η πρώτη καθοριστικής σημασίας συμφωνία εκλογικής συνεργασίας μεταξύ του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας και του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας (www.dimopolis.gr) . Κατά τη συνάντηση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, τ. Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Συντονιστή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας ( ΕΚΑΔ) δικηγόρο Γιώργο Κόκκα, διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων σε πολλούς τομείς και ότι υπάρχει το κοινό έδαφος για εκλογική συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές. Η Λαϊκή Ενότητα θα στηρίξει προτεινόμενους αμεσοδημοκράτες ως συνεργαζόμενους υποψήφιους βουλευτές στις προσεχείς εκλογές και το Κίνημα θα διεκδικήσει πλέον αμεσοδημοκρατικές εφαρμογές στην Ελλάδα μετά το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Δηλαδή την ημερομηνία γέννησης μιας αμεσοδημοκρατικής προοπτικής για την πατρίδα μας, που οφείλει να παύσει να αποτελεί προτεκτοράτο.

Οι δύο συνεργαζόμενες πολιτικές κινήσεις αποσπάστηκαν για λόγους αρχής από τους εκλογικούς συνασπισμούς της απερχόμενης κυβέρνησης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο ( Συνασπισμό των Ευρωεκλογών του ΕΚΑΔ και λοιπών Πολιτικών Κινήσεων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που οδήγησε και στον νεότερο Συνασπισμό των Εθνικών εκλογών της 25/1/15). Δηλαδή τους πολιτικούς φορείς της παραιτηθείσας κυβέρνησης που αλλαξοπίστησαν και εντάχθηκαν στον Άξονα του αποκαλούμενου και 4ου Ράιχ.

Η «Λαϊκή Ενότητα» και το « Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» με αυτή την κίνηση υλοποιούν τον συμβολισμό ότι τα υγιή τμήματα των παλαιών εκλογικών συνασπισμών, που νόθευσαν τις πεποιθήσεις τους, έχουν την τόλμη, δύναμη και αποφασιστικότητα:

  1. να σηκώσουν τη σημαία της μάχης για τον ελληνικό λαό και τους λαούς των ευρωπαϊκών κρατών,
  2. να ανασυστήσουν και να οικοδομήσουν νέες υγιείς συμμαχίες και
  3. να δώσουν πάλι στήριξη στον λαό, ώστε οι εκλογές να αποτελέσουν αφετηρία πραγματικών ελπίδων.

Με την πεποίθηση ότι «η ατιμωρησία των ενόχων είναι μεγαλύτερο έγκλημα από τα εγκλήματα τους» θα κάνουμε εθνικό σκοπό και θα πετύχουμε την εξουδετέρωση των επιπτώσεων που μας προκαλούν οι γεωπολιτικές-οικονομικές συμμορίες (Τρόικες, Κουαρτέτα, Θεσμοί, Αγορές κλπ). Προκύπτουν ξανά ανάγκες απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον ζυγό της παγκοσμιοποίησης και μιας αλλοτριωμένης Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης, που καμία σχέση δεν έχει με τους στόχους και τις αιτίες για τις οποίες προέκυψε η ένταξη της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα το 1981.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι «Η Ευρώπη» των Λαών που ονειρευτήκαμε. Η Ε.Ε. με τη σημερινή ηγεσία και   δομή λειτουργεί ενάντια στις βασικές δημοκρατικές Αρχές και λειτουργίες, διαβρώνει την Ευρώπη, στραγγαλίζει τα ίχνη της Δημοκρατίας και αποστερεί την ελευθερία-ισότητα-ισονομία στην οικονομική ζωή.

Η Λαϊκή Ενότητα και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας συντονίζουν τις δυνάμεις τους για να ενώσουν τον ελληνικό λαό στη μάχη για να επικρατήσει το Δίκαιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη . Οι επιτυχημένοι δικαστικοί αγώνες του ΕΚΑΔ για το «χαράτσι», την ΕΡΤ , το «Ελληνικό» και το Δημοψήφισμα σηματοδοτούν τρόπους νόμιμων αντιδράσεων στα κατεστημένα συμφέροντα.

Έφτασε η πιο κρίσιμη ώρα για να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι προμαχούντες απόγονοι όσων προγόνων μας θυσιάστηκαν για την εθνική μας απελευθέρωση και στρατευόμαστε άμεσα στους παράλληλους εναλλακτικούς θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας που δημιουργούν την περήφανη Ελλάδα του μέλλοντός μας! Στα Ζ’ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ θα γιορτάσουμε και φέτος την 15η Σεπτέμβρη ( Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας ) στη Πνύκα την ευρεία Συσπείρωση των Δημοκρατικών Δυνάμεων για την υπεράσπιση του Συντάγματος μετά το Δημοψήφισμα (www.s120s.gr).

Όχι άλλη κατάλυση της Δημοκρατίας!

Ο λαός πρέπει να απαντήσει και η απάντηση είναι Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές και σεβασμός στο «ΟΧΙ» του Δημοψηφίσματος προκειμένου να αναλάβει ξανά αυτός τον ιστορικό του ρόλο!

Η Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων!

Η Κοινωνία δεν μπορεί να είναι αρένα εκμετάλλευσης!

Η Ελευθερία και η ζωή δεν μπορεί να είναι προνόμιο των ολίγων!

Πηγή: Iskra

 

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την ιστορική συνάντηση των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιώργου Κόκκα.

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο