apantiseis-erotimatologiou-giato-syntagma-28042017
Διαβάστε το πλήρες έντυπο των προτάσεων
του ερωτηματολογίου για το Σύνταγμα ΕΔΩ

Το σχέδιο μας για ένα μόνο πραγματικό αντίδοτο στη λεηλασία της χώρας μας και όλων των Ελλήνων από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους ντόπιους υπηρέτες τους, σχετίζεται με μαζική καταγραφή και διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων μας κατά την εξελισσόμενη λαϊκή διαδικασία για Νέο Σύνταγμα (www.syntagma-dialogos.gov.gr), που η πρώτη φάση της λήγει αυτές τις μέρες και με βάση τις απαντήσεις μας θα προσδιοριστούν τα ζητούμενα των πολιτών για να ακολουθήσει σαφέστερη κωδικοποίηση αυτών προτού σταλούν στη Βουλή για την έναρξη της Διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Στα πλαίσια αυτά η «Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση» (www.s120s.gr) προτείνει να κάνουμε την Επανάσταση της  φετινής Πρωτομαγιάς καταθέτοντας μαζικά αυτό το Σαββατοκύριακο τις εξής απόψεις μας στα 53 ερωτήματα, ώστε ο δημοσκοπικός Δήμος των Ελλήνων που θα προκύψει,  να δρομολογήσει αναγκαστικά  και  με βάση τα ποσοστά αποδοχής  τους, τις προτάσεις μας αυτές.

Κάτω από την πρώτη θεματική αυτή ενότητα προβλέπεται η δυνατότητα να τεθούν σε χίλιους χαρακτήρες  και  άλλα βασικά μας ζητούμενα,  πέρα από τις απαντήσεις στο προκατασκευασμένο ερωτηματολόγιο. Για να δρομολογίσουμε Ριζοσπαστικές Δημοκρατικές διαδικασίες της πολυπόθητης  κάθαρσης  του πολιτικού μας συστήματος και συμμετοχής μας στο άμεσο μέλλον σε όλες τις αποφάσεις και νόμους που μας αφορούν,  προτείνουμε όλοι να καταθέσουμε στον προβλεπόμενο από την Επιτροπή Διαλόγου χώρο το εξής κείμενο 1.000 ακριβώς χαρακτήρων (μπορείτε να το βάλετε αυτούσιο με  αντιγραφή/επικόλληση) :

A) Να περιοριστούν σε 200 οι Βουλευτές και 100 Δημοβουλευτές να συγκροτούν το ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ,εκτός κομμάτων; 20 από εθελοντικές, 20 από επιστημονικές, 20 από ομογενειακές Οργανώσεις,20 από τοπικά Δημοβούλια και 20 κληρωτοί από πρόκριτους για δράση τους πολίτες για άσκηση Ελεγκτικής Λειτουργίας του Κράτους από κοινωνία εκτός Πολιτικών, Εποπτεία και Ορισμό μελών Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, Εποπτεία Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου Δημόσιου Τομέα, Κύρωση Νόμων Βουλής, αναπομπή απεριόριστα ψηφισμένων Νόμων στη Βουλή αιτιολογημένα μέχρι εναρμονισμού απόψεων δύο αυτών Σωμάτων, Κύρωση ερωτημάτων Δημοψηφισμάτων και κειμένων Νομοθετικών Πρωτοβουλιών Πολιτών, Κρίση για ευθύνη Βουλευτών , Υπουργών και Παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη, Εποπτεία Νέας Ηλιαίας (Ανωτάτου Δικαστηρίου Ορκωτών Πολιτών)για αποφάσεις Δικαίου Κοινωνικής Ευθύνης που συναποτελεί με επαγγελματίες δικαστές ισότιμα το Συνταγματικό Δικαστήριο Ελλάδας.


Β) Σύνταγμα Καποδιστριακό Ελβετικού τύπου, ως Ενωμένες Πόλεις (Νομοί)”.

Παρακαλούμε για τη θερμή συμμετοχή σας στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκ. δ/νση nele@dimopolis.gr, η οποία κρίνεται απαραίτητη σε αυτή τη σημαντικά ξεχωριστή και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή καθώς ακολουθούν και άλλες σχετικές ενημερώσεις ολοκληρώνοντας τις προτάσεις μας στα 53 ερωτήματα όπου με βάση τις απαντήσεις μας θα προσδιοριστούν τα ζητούμενα των πολιτών για να ακολουθήσει σαφέστερη κωδικοποίηση αυτών προτού σταλούν στη Βουλή για την έναρξη της Διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε συμμετέχοντας (με στοχευμένες μαζικά απαντήσεις) στο Διάλογο για άλλο Σύνταγμα από τους Πολίτες, που ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του τις μέρες αυτές. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ! Ήγγικεν γαρ η Δημοκρατία των πολιτών!

 

 

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο