Εμείς πραγματοποιούμε αγώνες για τη δημοκρατία!

3ddemocracy(www.3ddemocracy.eu)

Δεκαπενθήμερο Δελτίο Δράσεων (Δ.Δ.Δ., 16 έως 30/04/2014)

 

Του υποψήφιου Ευρωβουλευτή και δικηγόρου

Γιώργου Λ. Κόκκα

Εκπροσώπου του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ.)

στο Ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

 

Με δυναμικό τρόπο συνεχίστηκαν τα δεκαπενθήμερα δράσεων του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και κατά το δεύτερο ήμισυ του Απριλίου 2014.

Μετά τη διημερίδα για μια «Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία» που αποκρυστάλλωσε τα ερωτήματα του πενταπλού Δημοψηφίσματος των Ελλήνων, και εξαγγέλθηκε στην Πνύκα την 25η Μαρτίου 2014 (www.dimopolis.gr / www.dimovoulio.gr) ώστε να πραγματοποιηθεί την 18η Μαΐου 2014 και την επίσημη πρωτοκόλλησή του στους τρεις ανώτατους πολιτειακούς θεσμούς της χώρας την 28η Μαρτίου 2014 εξέπνευσε η προθεσμία που δόθηκε στην Κυβέρνηση και η παράτασή της εξαιτίας της αποπομπής Μπαλτάκου από αυτήν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Έτσι, την 16η Απριλίου το πρωί στους χώρους της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα και το βράδυ σε δίωρη τηλεοπτική εκπομπή του Δημοβουλίου Πολιτών από τη μόνη ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη τηλεόραση της Ελλάδας, την ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, εξαγγέλθηκαν τόσο το τοπικό Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της (Εταιρείας Ύδρευσης) Ε.Υ.Α.Θ. στην Συμπρωτεύουσα, όσο και το πενταπλό Δημοψήφισμα όλου του ελληνικού λαού με την δημιουργία της πρώτης Θεσμικής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την εκτέλεσή του από Λαϊκές Επιτροπές Δημοψηφίσματος (Λα.Ε.Δ.) όλης της χώρας. Στην εκπομπή συμμετείχε τηλεφωνικά και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής επί πολλά έτη κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, που ανέλαβε να προεδρεύσει των Λα.Ε.Δ., αφού κάλυψε θεσμικά την Συνταγματική νομιμοποίηση του τοπικού και του πανελλήνιου Δημοψηφίσματος που εξαγγέλθηκαν για την ίδια ημερομηνία. Οι εκπρόσωποι της κίνησης «136» στην Θεσσαλονίκη εξέθεσαν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, έξω απ’ όλα τα εκλογικά τμήματα με τη συμμετοχή 3000 περίπου εθελοντών πολιτών.

Ακολούθησε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ε.Κ.Α.Δ. στην Κέρκυρα, όπου τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στον κήπο του Λαού εξαγγέλθηκε το μεσημέρι η πρώτη Λα.Ε.Δ. στην Κέρκυρα, προς τιμήν του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που συνέβαλε καθοριστικά στη σύνταξη του αμεσοδημοκρατικού Συντάγματος της Ελβετίας.

Την Τρίτη του Πάσχα συστάθηκε στο Αίγιο, απ’ όπου ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου 2014 τα Δεκαπενθήμερα Διαρκών Δράσεων του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας (ταυτόχρονα με το Δημοψήφισμα αυτοδιάθεσης του λαού της Κριμαίας) και συστάθηκε η δεύτερη Λα.Ε.Δ., που την ακολούθησαν τις επόμενες μέρες οι Λαϊκές Επιτροπές Δημοψηφίσματος της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονικης, της Χαλκιδικής και της Βοιωτίας, όπου επισκέφθηκε το Σάββατο 26/04/2014 στο Δίστομο και το χωριό Στείρι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Κόκκας με το διοικητικό Συμβούλιο και πολλά μέλη του Σωματείου «Όλυμπος», στους χώρους όπου θα ανεγερθεί η «Επτάπολις» (www.eptapolis.gr).

Την Παρασκευή 25/04/2014 στην τακτική Ολομέλεια του Δημοβουλίου Πολιτών αποφασίστηκαν οι διαδικασίες λειτουργίας της Θεσμικής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Πανελλαδικό πενταπλό Δημοψήφισμα της 18/05/2014 που κορυφώνει την λειτουργία του κατ’ αναλογία των Προβουλευμάτων της Αθηναϊκής «Βουλής των 500» προς την «Εκκλησία του Δήμου» και αποφασίστηκε να τεθεί προθεσμία και στον Ελληνικό Λαό μέχρι 10 Μαΐου 2014.

Τη Δευτέρα 28/04/2014 έγινε η συνεργασία με την Πρωτοβουλία Ριζικής Συνταγματικής Αλλαγής (www.neosyntagma.net) και συναποφασίστηκε η οργάνωση εκδήλωσης με όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους των διπλών εκλογών και μελών της την 12η Μαΐου 2014 στο βιβλιοπωλείο «Άγκυρα» επί της οδού Σόλωνος 102 και ώρα 18:30.

Η επόμενη δράση του Κινήματος θα πραγματοποιηθεί την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα και θα εξαγγελθεί, το μεσημέρι, η διαδικασία Πανελλήνιου Εικαστικού και Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για μνημείο τιμής στα Άγνωστα θύματα των Μνημονίων που θα δημοσιοποιεί τα βραβευμένα έργα απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη, που τιμά τους Έλληνες Πολεμιστές των Παγκόσμιων Πολέμων και προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συνδράμουν στην σκιαγράφηση των όρων αυτού του διαγωνισμού. Παράλληλα, θα εκφράσει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γ. Λ. Κόκκας την ανάγκη για αλλαγή και όχι αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος, ως απόρροια των καταστάσεων που δημιούργησαν οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις οι οποίες κατέστρεψαν την Ελλάδα και για να δικαιωθούν τα πολλά άγνωστα θύματα των Μνημονίων στη χώρα μας.

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο