Ορμώμενος από την εξαγγελία σας για κάποιο «Ποτάμι», που ευελπιστείτε ότι θα συμπαρασύρει την κοινωνία των πολιτών στο πέρασμά του και θα την οδηγήσει στην σύμπλευση, σας στέλνω την ακόλουθη επιστολή για να σας γνωστοποιήσω ότι η κοινωνία των πολιτών που ευαγγελίζεστε υπάρχει, ενεργεί, συμπορεύεται και δημιουργεί.

Εδώ και δυόμισυ χρόνια λειτουργεί με επιτυχία το «Δημοβούλιο Πολιτών» (www.dimovoulio.gr), ο νεοπαγής θεσμός που επιτρέπει στους ενεργούς πολίτες να διαβουλεύονται για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Η δομή του βασίζεται στην παραγωγή ψηφισμάτων, όπου οι πολίτες προτείνουν ύστερα από εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις – νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποτελούν εν δυνάμει δημοψηφίσματα. Παράλληλα, σχετικά με την αναφορά σας πως δεν σκεφτόμαστε το δημόσιο συμφέρον και οι πολιτικοί δρουν κατά βούληση, χωρίς να αφουγκράζονται την κοινωνία, οφείλω να σας ενημερώσω πως το Δημοβούλιο Πολιτών έχει παράγει ικανοποιητικά ψηφίσματα κοινωνικού ελέγχου που καταδικάζει πολιτικές κοινωνικά μη αποδεκτές.

Ισχυρίζεστε πως η Ευρώπη είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας του διαφορετικού. Δεν διαφωνούμε. Οφείλετε, όμως, ως έγκριτος δημοσιογράφος και αναζητητής της είδησης να γνωρίζετε πως έχουμε ήδη στο ενεργητικό μας τρεις προτάσεις για Νομοθετικές Πρωτοβουλίες Ευρωπαίων Πολιτών, που προωθούν το όραμα για την Ευρώπη των λαών που όλοι θέλουμε. Το Σαββατοκύριακο της Ισημερίας του Μάρτη διοργανώνουμε και διημερίδα σχετική με το «Όραμα για μια νέα Ευρώπη των πολιτών».

Η λαϊκή κυριαρχία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, υποσκάπτεται διαρκώς και αδιαλείπτως. Ορθά αναφέρετε ότι το θέμα είναι τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου και σας απαντώ. Βρισκόμαστε σε διαρκή αλληλεπίδραση και συνεργασία με όλες τις ομάδες που προτείνουν συνταγματική αναθεώρηση στη βάση του ανοίγματος των συμμετοχικών διαδικασιών των πολιτών, για να μπορεί να δοθεί λύση στο αδιέξοδο όσων θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά, αλλά το συντηρητικό σύστημα που Κυβερνά αυτή τη χώρα το εμποδίζει. Το ίδιο το Δημοβούλιο Πολιτών έχει επιχειρήσει κατά την περσινή Ισημερία στη «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» την σύμπτυξη όλων των προτάσεων σε ένα ενιαίο κείμενο γενικών αρχών που θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» της επόμενης αναθεωρητικής Βουλής.

Το έργο των ενεργών πολιτών είναι αξιοθαύμαστο και δεν πρέπει να παραγκωνίζεται στη βάση δημιουργίας νέων κομμάτων που κομματιάζουν την κοινωνία, αλλά να ενισχύεται από πρωτοβουλίες που συναινούν στην δημιουργία μιας κοινής πορείας για την αλλαγή. Σας καλούμε λοιπόν, να παραστείτε στην Συνεδρίαση του Δημβουλίου Πολιτών, αύριο 28/2/2014, ώρα 18:30 – 21:30 στο Πολιτιστικό κέντρο του δήμου Παπάγου – Χολαργού, προκειμένου να γνωρίσετε από κοντά την άλλη όψη της κοινωνίας που αλληλεπιδρά και επιδιώκει μέσα από συντονισμένες ποιοτικές κινήσεις να εισακουστεί ο λόγος της και να αναγνωριστούν οι δράσεις και προτάσεις της.

 Ειδάλλως, θα μας παρασύρει όλους το ποτάμι – χείμαρρος της νέας τάξης πραγμάτων, και τότε θα είναι ήδη πολύ αργά.

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο