2012

To ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ψήφισε στην τακτική του Συνεδρίαση της 27ης 12/2012 την συμμετοχή του στη Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα διεξαχθεί στο Βουλευτικό Ναυπλίου (πρώτη Βουλή των Ελλήνων μετά την Επανάσταση) στις 23/24 Μαρτίου 2013. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ως Δημοβουλευτές μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις ηλ. διευθύνσεις: info@dimovoulio.gr και geoko@dimovoulio.gr.


Παραθέτουμε τις απόψεις του συναγωνιστή μας Ι. Αλκαίου:

Εάν το Σύνταγμά μας Δεν το είχαν κατασκευάσει και ψηφίσει οι ίδιοι οι βουλευτές, (χωρίς ποτέ μάλιστα να τεθεί στην κρίση του λαού με δημοψήφισμα), αλλά ήταν προϊόν Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, στην οποία θα συμμετείχαν ευρέως, τυχαίοι Πολίτες με τη διαδικασία της κλήρωσης (και όχι με καθοδηγούμενες εκλογές), και αν μάλιστα μετά τίθονταν και σε δημοψήφισμα για να εγκριθεί από το σύνολο των πολιτών, πιστεύετε ότι θα επέτρεπαν να υπάρχει διάταξη που παραγράφει τα αδικήματα των πολιτικών;

Είναι 100% σίγουρο, πως κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε!!!
Γιατί λοιπόν δεν απαιτούμε την αλλαγή αυτού του κουρελοΣυντάγματος, που όταν πρόκειται να ξεπουληθεί η Εθνική μας Κυριαρχία, να τσαλαπατηθούν εργασιακά δικαιώματα, να μπουν παράνομα και άδικα χαράτσια, τότε οι πολιτικοί το παραβιάζουν με άνεση, αλλά όταν πρόκειται να παραγραφούν καραμπινάτα εγκλήματα των ιδίων, το «σέβονται» με θρησκευτική ευλάβεια;
Το αίτημά μας πρέπει να είναι ένα: Εδώ και τώρα δημοκρατική Συντακτική Εθνοσυνέλευση!


Και ένα σχόλιο του Κ. Καρλιάφτη:

Εννοείται πως δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως, νομίζω ότι κάνεις δύο λάθη. Πρώτον, αν γίνει αλλαγή του Συντάγματος όπως θέλουν και όπως προγραμματίζουν να γίνει, ΧΩΡΙΣ Συντακτική Εθνοσυνέλευση, καλύτερα να μην γίνει καθόλου, γιατί ως γνωστόν θα το κόψουν και θα το ράψουν ακριβώς στα μέτρα τους και θα γίνει πολύ-πολύ χειρότερο. Δεύτερον, δεν θα ήθελα να συμμετείχαν τυχαίοι πολίτες, όπως αυτοί που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και βγάζουν τα γνωστά αποτελέσματα. Τελευταία έχω αρχίσει να αποδέχομαι την ιδέα ότι ΔΕΝ πρέπει να ψηφίζουν όλοι. Μόνο αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά (πολιτεία) και όχι οποιοσδήποτε άσχετος. Αυτό δηλαδή που έκαναν αυτοί που… εφηύραν την Δημοκρατία.

vgdp-logo_Animation_AΓια πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στα Δ’ Κλεισθένεια τον περασμένο Σεπτέμβρη μελετήστε την ιστοσελίδα: www.dimopolis.gr

 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2521 !!
(μ. δ.Μ. Κ. – μετά δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις Κλεισθένη-508 π.Χ.)

apofasi_polymprwtodath_katadei_1101-2012_p2

 magnifier

apofasi_polymprwtodath_katadei_1101-2012_p12

magnifier

apofasi_polymprwtodath_katadei_1101-2012_p13

magnifier

apofasi_polymprwtodath_katadei_1101-2012_p30

magnifier

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
www.dimopolis.gr
www.3ddemocracy.eu
τηλ.: 2103648300, fax: 2103610882
κιν.: 6944545888
geoko@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
βοήθησε στην απαλλαγή μας από το χαράτσι της ΔΕΗ
και συνεχίζει πολυδιάστατα την πολιτική του δραστηριότητα!

Δικαιώθηκε ο δικαστικός ακτιβισμός που επέλεξε να ασκήσει τόσο το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (ΕΚΑΔ), όσο και το Δημοβούλιο Πολιτών, που μετά από ψήφισμά του τον περσινό Δεκέμβρη 2011, όρισαν τον δικηγόρο και συντονιστή των εργασιών τους Γιώργο Κόκκα να παρασταθεί κατά τη δικάσιμο της υπόθεσης των καταναλωτικών σωματείων, που αμφισβήτησαν την νομιμότητα του χαρατσιού της ΔΕΗ τον Ιανουάριο 2012, ασκώντας εμπεριστατωμένη πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των καταναλωτών συμπολιτών μας, όπως αντίστοιχα άσκησε και το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ της ΔΕΗ.

Το δικαστικό αποτέλεσμα ήταν η μνημειώδης απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας 1101/2012 (ολόκληρη η απόφαση), που δικαίωσε παντελώς τους Έλληνες Πολίτες ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και των χαρατσιών, αφού δεν έκρινε μόνο το παράνομο της είσπραξης από τη ΔΕΗ του επονομαζόμενου ειδικού τέλους- χαρατσιού, όπως είχε κάνει και το Συμβούλιο της

Επικρατείας, αλλά και έκρινε ως παράνομα και αντισυνταγματικά ουσιώδη στοιχεία του χαρατσιού αυτού, καθιστώντας μάλιστα την απόφαση προσωρινά εκτελεστή. Έτσι, αναγκάστηκε ήδη σήμερα η ΔΕΗ και το υποταγμένο στους ξένους δανειστές Ελληνικό Κράτος να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση! (αφού άλλωστε πετύχαμε και την απειλή χρηματικής ποινής 300ευρώ για κάθε καταναλωτή αν δεν συμμορφωνόταν η ΔΕΗ και την ίδια ποινή για κάθε πράξη μη συμμόρφωσής της).

Θεωρούμε ότι η πολυδιάστατη αυτή πρακτική του ΕΚΑΔ, που ενεργεί σε διάφορες επίκαιρες και χρήσιμες για το λαϊκό κίνημα δραστηριότητες, όπως η πολιτική συνεργασία μιας από τις συνιστώσες του κινήματος (ΕΚΑΔ), η Συμπολιτεία Άμεσης Δημοκρατίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ., ενώ άλλοι συναγωνιστές μας διατηρούν σχέσεις και με άλλους πολιτικούς χώρους, δείχνει έμπρακτα μια νέα αντίληψη πολυδιάστατης άσκησης πολιτικών και δράσεων σε διάφορα επίπεδα, που υπερβαίνει τα κομματικά στερεότυπα του παρελθόντος και ανοίγει τους αναγκαίους νέους δρόμους για άσκηση μιας σύγχρονης πολιτικής στην πατρίδα μας, που χρεοκόπησε από τις συμβατικές πολιτικές των άλλων κομμάτων.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κανένα άλλο από τα ποικιλώνυμα πολιτικά κόμματα, κινήσεις, Δίκτυα, μικρά ή μεγάλα δεν έστερξε να υποστηρίξει δικαστικά τις αμεσοδημοκρατικές δικαστικές δράσεις των καταναλωτικών κινημάτων, που άσκησαν ακηδεμόνευτα τα νόμιμα δικαιώματά μας και μόνο το ΕΚΑΔ και το Δημοβούλιο Πολιτών έσπευσαν να συμπαρασταθούν και να παρέμβουν επιπρόσθετα στις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις, που ήδη τελεσφόρησαν με την ιστορική αυτή απόφαση!

2012-11-11-dimovoulio
Η περιεκτική λειτουργία του «Δημοβουλίου Πολιτών», με συνεχείς συνεδριάσεις σε όλη την διάρκεια ενός έτους, κορυφώθηκε στις 11/11/2012, όπου στην Πνύκα έγινε η επετειακή εκδήλωση, που ανέδειξε το πλούσιο έργο και τις ελπίδες που δημιουργεί για την Ελλάδα.

Τόσο τα ψηφίσματα που προορίζονται για δημοψηφίσματα του Ελληνικού λαού, για αυτοοργάνωση του «Δημοβουλίου» και για κοινωνικούς ελέγχους, όσο και οι τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες Ευρωπαίων πολιτών ελληνικού ενδιαφέροντος που ξεκίνησαν από τον θεσμό αυτό, αλλά και η προσπάθεια σύζευξης των πρωτοβουλιών για ένα νέο Σύνταγμα των Ελλήνων πολιτών, δείχνουν ότι πρέπει να ενσωματωθεί το «Δημοβούλιο Πολιτών» στην Νέα Συνταγματική τάξη της Ελλάδας.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

vgdp-logo_Animation_AΔείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης.

ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

www.3ddemocracy.eu

www.dimopolis.gr

www.dimovoulio.gr


Ένας χρόνος πέρασε από την επίσημη έναρξη λειτουργίας

του Δημοβουλίου Πολιτών, το οποίο ήδη δημιουργεί συνταγματικό έθιμο

με την ιδιαίτερα παραγωγική δραστηριότητά του

όπως λειτούργησε ήδη με συνεχείς Συνεδριάσεις του,

που είχαν σαν αποτέλεσμα πλήθος Ψηφισμάτων, είτε κοινωνικού ελέγχου, είτε νομοθετικών πρωτοβουλιών πολιτών, είτε αυτοοργάνωσης του.

Ακριβώς στην επέτειο από την ίδρυση του εναλλακτικού αυτού θεσμού

σας προσκαλούμε για να συμμετάσχετε ενεργά στην εκδήλωση

που θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012:

στην Πνύκα στις 11:00-14.00

για να τιμήσουμε και να αναδείξουμε τις νέες προοπτικές του θεσμού

που ήδη διεκδικεί την αναγνώρισή του ως Κάτω Βουλής των Ελλήνων Πολιτών.

Η Επιτροπή Συγκρότησης


Δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής:

στην ηλ.διεύθυνση: dimovoulio@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 210-3648300

210- 3610882 (fax)

6944 545888 – κ. Γιώργος Κόκκας

6972 163959 – κα Ιωάννα Σκόνδρα

g-kokkas-2
Ομιλία του συντονιστή του ‘Δημοβουλίου Πολιτών’ Γιώργου Κόκκα στο Βουλευτικό του Ναυπλίου για ένα νέο Σύνταγμα των Ελλήνων Πολιτών.
Ημερομηνία: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
Τόπος: Ναύπλιο – Βουλευτικό κτίριο

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

eurimaxos
Δείτε την ομιλία του μέλους της ‘Συσπείρωσης για την Δημοκρατία’ Ευρύμαχου Σερέτη για ένα Νέο Σύνταγμα Ελλήνων Πολιτών.
Ημερομηνία: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
Τόπος: Ναύπλιο – Βουλευτικό κτίριο

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

20120916-nafplio-neo-syntagma
Δείτε όλο το υλικό από την δεύτερη ημέρα των Δ’ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΩΝ.
Ημερομηνία: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
Τόπος: Ναύπλιο – Βουλευτικό κτίριο

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

d-kleistheneia-pnika
Δείτε όλο το υλικό σε βίντεο από την πρώτη ημέρα των Δ’ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΩΝ.
Ημερομηνία: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 (Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας)
Τόπος: Αθήνα – Πνύκα

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την πρόσκληση εδώ

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Έλληνες"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο